26.1.2013

Aamupäivä

Aamulla herättiin ennen klo 9 poikien kanssa ja annettiin K:n nukkua vähän pitempään. K:lla ollut jonkin sortin univaikeuksia lähipäivinä. Ei saa nukuttua ja sitten kun loppuen lopuksi nukahtaa niin nukkuu sen puoli tuntia- tunnin ja eikun hereille. Sama homma toistuu koko yön.

Aamupalaksi pojat söivät jugurttia ja paahtoleipää :) Itse söin muutaman paahtoleivän ja kaksi kuppia kahvia. Katsottiin vähän aikaa televisiosta lastenohjelmia ja sitten kiireellä ulkovaatteet päälle ja ulos.

Ulkona ensimmäisenä käytimme koirat lenkillä (normaalisti aamuisin juoksevat ulkona vapaana, mutta saivat eilen matolääkkeen). Niklas piti Pimusta kiinni, Matias Tepistä ja minä käytin Mimmin. Koirat kuuntelivat helposti mitä itse sanoin ja mitä pojat sanoivat. Eivät vetäneet ollenkaan ja jompi kumpi pojista kun kaatui, niin odotti sen aikaan paikallaan että pääsee poika takaisin ylös.

Koirat sisälle ja lumihommiin. Täällä satoi lunta eilen n. 5cm ja pakko oli kolata. Siihen menee n. 30-45min kun kolaa tuon pihan. Kolauksen jälkeen pojat lähtikin liiteriin hakemaan puita, ja niitä taas kannettiinkin sisälle oikein mukava määrä.

Puiden kannon lomassa pojat kuulivat tieltä jotain tuttuja ääniä, kääntyivät katsomaan ja mikäs se sieltä tuli lumilingon kanssa? No TRAKTORI! silloin juostiin lähemmäs tietä että nähtiin kunnolla mitä se oikein touhuaa kun lumi lentää kaaressa jokapuolelle.

Niklas jäi K:n kanssa puuhommiin kun minä ja Matias lähdimme tekemään meille lounasta. Lounaaksi tänään oli riisiä ja kanakastiketta raejuuston kera, nam! Pojat tykkää älyttömästi kanasta ja raejuustosta. Riisiä syövät mutta eivät samallalailla kuin esim. kanaa.

Mutta nyt itsekin vähän lepäilemään kun pojatkin meni äsken päiväunille.